Intre timp pe piata Crypto

Este liniste… multa liniste. Preturile crypto-monedelor s-au dus tot mai in jos la fel si curajul si optimismul celor care au intrat in aceasta lume cand totul parea sa fie roz, cand o moneda virtuala aproape isi dubla valoarea de la o zi la alta iar investitia unor sume de bani in acele zile parea sa fie pentru multi o idee fabuloasa.

Corect… era. Doar ca bani au scos doar cei informati, cei care au stiu in ce se baga si riscurile la care se supun.

Cea mai mare problema a acelei perioade de glorie in care peste tot auzeai doar de Bitcoin si de banii ce se pot castiga foarte usor, a fost mediatizarea si raspandirea rapida a acelei idei prin masele de stiri si articole, zvonuri si videoclipuri ce au aparut in mediul online cat si in afara acestuia.

Toata aceasta agitatie si febra a sperantei de imbogatire rapida i-a facut pe unii (si nu sunt deloc putini) sa se arunce cu capul inainte si sa investeasca niste bani de care poate depindeau in mare parte, achizitionand crypto-monede de care nu aveau nici cel mai mic habar, cu speranta ca pretul acesteia va exploda iar la ei se vor intoarce bucati frumoase de cascaval 🙂

Acum nu zic, poate ca soarta si norocul au tinut cu unii, insa majoritatea s-au trezit la realitate cand preturile au inceput sa scada si fie au vandut tot ce aveau cat mai rapid (pierzand in mod sigur procente bune din valoarea investitiei initiale) fie au asteptat pana au pierdut tot.

Cei mai linistiti au fost si sunt in continuare cei care au respectat regula de aur, auzita si spusa de toti cei care au un pic de habar despre aceasta piata, mai exact „nu investi decat banii pe care iti permiti sa ii pierzi”. Acesti oameni au stiut inca din prima secunda ca acei bani, odata introdusi in Blockchain pot fi considerati uneori ca si pierduti.

In alta oridine de idei, nu au pierdut nimic nici cei care nu si-au vandut crypto-monedele in acea panica creata de prabusirea pietei. Chiar daca la momentul actual acele monede nu mai valoreaza aproape nimic, cel putin acestea se afla inca in portofelul acestora si au sanse reale ca pe viitor sa isi mai recupereze din „paguba”.

Notiunea de Blockchain este inca la inceput, poate nici la 10% din capacitatea de maturitate iar viitorul ne va rezerva multe surprize. Pana atunci nu ne ramane decat sa incercam in permanenta sa investim in prima faza timp pentru studierea si intelegerea acestui subiect, urmand ca ulterior sa trecem la treburi mai serioase 🙂